Cevapsız iletiler | Aktif konular Sistem saati: 07 Eyl 2010, 07:45

Kurumsal Web Tasarim istanbulfootball tycoon reklam alani

Konuya cevap yaz  [ 106 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
 ÜST LİGE ÇIKMA ve ALT LİGE DÜŞME PROSEDÜRÜ ve HESAPLAMASI 
Yazar Mesaj
Ultra

Kullanıcı avatarı

Efsane

Tuttuğu Takım: Fenerbahçe
FT Takım Adı: ZHETAN FC
FT Ligi: Amatör Lig
İleti ÜST LİGE ÇIKMA ve ALT LİGE DÜŞME PROSEDÜRÜ ve HESAPLAMASI

FOOTBALL TYCOON OYUNUNDA ÜST LİGE ÇIKMA ve ALT LİGE DÜŞME PROSEDÜRÜ ve HESAPLAMASI

(Yetkili Notu: 12.09.2008 tarihinde aşağıdaki katsayı tablosu güncellenmiştir)

Şimdi okuyacağınız bilgilerin Football Tycoon oyunun orijinal versiyonu olan “Soccer Manager” adlı oyunun açıklama-yardım bölümünden alınarak derlendiğini ve bilgilerin %100 doğru olduğunu belirterek bu bölüme başlıyoruz. Ayrıca aşağıda göreceğiniz hesaplamaların 2.Sezon, 3.Sezon ve 4.Sezon bitimlerinde test edildiğini ve sonraki sezonda hangi takımın hangi ligde yer alacağını %100 oranında doğru tahmin ettiğimizi de belirtmek isterim.

Herkesin sezon sonunda kendisine sorduğu soru şu: “Acaba kaçıncı lige çıktım?” veya “Yoksa bir alt lige mi düştüm?”

Öncelikle Football Tycoon oyununun gerçek hayattaki sistemle bağdaşmayan kendine özgü bir ligden çıkma-düşme sistemi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Aksi halde oyundan zevk almamaya başlayabilirsiniz.

Bu durumu tek cümle ile şöyle özetleyebiliriz:
Grubunuzda bulunan diğer 17 takım sizin direk rakibiniz olduğu gibi, diğer liglerde ve gruplarda yer alan bütün takımlar da sizin direk rakibinizdir!
Yani siz grubunuzu lider bitirmiş olsanız bile bu her şeyi başardınız anlamına gelmez (tabii 1.Lig’i ve 2.Lig’i lider bitiren takımlar hariç). Diğer gruplardaki takımlarla da yarıştığınızı asla unutmayın.

Sistem Nasıl İşliyor?
Sezon sona erdiğinde oyundaki tüm takımların bir araya geldiği devasa bir lig oluşturuluyor ve sezon sonunda tüm takımlar aldıkları puanlara-averajlara göre sıralanıyorlar. Bu devasa lige (ki buna FT Sezon Sonu Ligi de diyebiliriz) Mahalli Lig takımları hariç tüm 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig ve Amatör Lig takımları dahil ediliyor (Mahalli Lig takımlarının farklı durumunu bu yazının en sonundaki bölümde bulabilirsiniz).

On binlerce takımdan oluşan bu devasa “Sezon Sonu Ligi”nde doğal olarak tüm maçlarını kazanan takımlar hemen ilk sıraya yerleşecektir. Ancak “ben zaten tüm maçlarımı kazandım, 1.Ligdeyim!” diye hemen sevinmeyin çünkü tam bu noktada devreye katsayı puanları giriyor.

Katsayı Puanları Nedir?
Katsayı Puanları, her lig ve grubun gücü doğrultusunda dağıtılan ekstra puanlardır. Katsayı Puanları, ligde toplamış olduğunuz puanlara eklenir.

Her ligin kendine özgü 2 farklı katsayı puanı vardır:
1. Başlangıç Puanı (Lig ve gruba göre 0’dan başlar ve eksiye doğru gider)
2. Zirve Puanı (sadece Lig Birincilerine ve İkincilerine verilir)

Tüm bunlar toplandığında sizin "Sezon Sonu Gerçek Puan"ınız ortaya çıkacaktır.

Yani işi matematiğe dökersek:
Grubunuzda Aldığınız Puan + Başlangıç Puanı + (varsa) Zirve Puanı = Sezon Sonu Gerçek Puan

Katsayı puanlarının liglere göre dağılımı:

Eklenti:
Katsayı Puanları (güncel©).jpg
Katsayı Puanları (güncel©).jpg [ 205.39 KiB | 9827 defa görüntülendi ]

Örnek Hesaplamalar:

1.Lig Takımları için örnek hesaplama:
En kolay hesaplama 1.Lig takımları için yapılandır. Çünkü 1.Ligdeki tüm takımların katsayı puanları 0’dır. Dolayısıyla 1.Ligdeki takımların liglerinde aldıkları puanlar aynı zamanda Sezon Sonu Gerçek Puanları olur.

2.Lig Takımları için örnek hesaplama:
Örnek 1:
“X” adlı takımın 2.Lig 1.Grubu 32 puanla 7. bitirdiğini varsayalım.
2.Lig 1.Grup için Başlangıç Puanı: -8
Takım ligde ilk 2ye giremediği için Zirve Puanı alamıyor.
Bu takımın Sezon Sonu Gerçek Puanı şu şekilde olacaktır:
32-8 = +24 puan

Örnek 2:
“Y” adlı takımın 2.Lig 3.Grubu 45 puanla lider bitirdiğini varsayalım.
2.Lig 3.Grup için Başlangıç Puanı: -16
Takım grubunda lider olduğu için +16 puan alacak.
Bu durumda bu takımın Sezon Sonu Gerçek Puanı şu şekilde olacaktır:
45 – 16 + 16 = +45 puan

Örnek 3:
“Z” adlı takımın 2.Lig 4.Grubu 11 puanla 14. bitirdiğini varsayalım.
2.Lig 4.Grup için Başlangıç Puanı: -20
11 – 20 = -9 puan

3.Lig Takımları için örnek hesaplama:
Örnek 1:
“XX” adlı takımın 3.Lig 1.Grubu 41 puanla 2. bitirdiğini varsayalım.
3.Lig 1.Grup için Başlangıç Puanı: -24
Takım ligde 2. Olduğu için Zirve Puanı olarak +4 puan alacak.
41 -24 + 4 = +21 puan

Örnek 2:
“YY” adlı takımın 3.Lig 9.Grubu 29 puanla 10. bitirdiğini varsayalım.
3.Lig 9.Grup için Başlangıç Puanı: -40
Bu durumda bu takımın Sezon Sonu Gerçek Puanı şu şekilde olacaktır:
29 - 40 = -11 puan

Örnek 3:
“ZZ” adlı takımın 3.Lig 15.Grubu 49 puanla lider bitirdiğini varsayalım.
3.Lig 15.Grup için Başlangıç Puanı: -52
Takım grubunda lider olduğu için +8 puan alacak.
49 – 52 + 8 = +5 puan

Amatör Lig Takımları için örnek hesaplama:
Örnek 1:
“XXX” adlı takımın Amatör Lig 2.Grubu 44 puanla 2. bitirdiğini varsayalım.
Amatör Lig 2.Grup için Başlangıç Puanı: -56,2
Takım ligde 2. Olduğu için Zirve Puanı olarak -5 puan alacak.
41 -56,2 - 5 = -20,2 puan

Örnek 2:
“YYY” adlı takımın Amatör Lig 527.Grubu 17’de 17 yaparak 51 puanla lider bitirdiğini varsayalım.
Amatör Lig 527.Grup için Başlangıç Puanı: -161,2
Takım grubunda lider olduğu için 0 puan alacak.
51 – 161,2 + 0 = -110,2 puan

Örnek 3:
“ZZZ” adlı takımın Amatör Lig 2813.Grubu 46 puanla 2. bitirdiğini varsayalım.
Amatör Lig 2813.Grup için Başlangıç Puanı: -618,4
Takım grubunda 2. olduğu için -5 puan alacak.
46 – 618,4 - 5 = -577,4 puan

Örnek 4:
“AAA” adlı takımın Amatör Lig 3201.Grubu 17’de 17 yaparak 51 puanla lider bitirdiğini varsayalım.
Amatör Lig 3201.Grup için Başlangıç Puanı: -696
Takım grubunda lider olduğu için 0 puan alacak.
51 – 696 + 0 = -645 puan

Tüm bu hesaplamalar doğrultusunda Mahalli Lig’deki takımlar hariç diğer tüm takımların "Sezon Sonu Gerçek Puan"ları belirleniyor ve tüm takımlar aldıkları puanlara göre alt alta sıralanarak hangi takımın hangi lig ve grupta yer alacağı belirlenmiş oluyor.

Bu devasa ligde oluşacak sıralamada ilk 18 takım 1.Ligde, sonraki 18 takım 2.Lig 1.Grupta, sonraki 18 takım 2.Lig 2.Grupta, vs….., son 18 takım da Amatör Ligin en son grubunda yer almış oluyor.

Dolayısıyla liglerden kaç takımın düşeceği ve kaç takımın çıkacağı sabit bir rakamla belirlenmiyor. Hatta alınan "Sezon Sonu Gerçek Puan"lar doğrultusunda performansınıza göre 2 lig birden atlama veya 2 lig birden düşme ihtimali de söz konusu. Benzer bir durumu “the badboys” adlı takım 2.Sezon bitiminde yaşadı:
“the badboys” 2.Sezonda 3.Lig 1.Grup takımı iken sezon sonunda yapılan genel sıralama sonucunda almış olduğu Sezon Sonu Gerçek Puanı onu 3. Sezonda direk 1.Lige taşıdı.

Sonuç olarak, hangi lig ve grupta olduğunuza ve ligdeki konumunuza bakmaksızın (lider olsanız bile) mümkün olduğunca çok puan toplamaya bakmalısınız.

Her sezon sadece 17 rakibe karşı mücadele edeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; gerçekte sizin puan kaybetmenizi sinsice bekleyen binlerce rakibiniz var!

MAHALLİ LİG (nam-ı diğer HAZIRLIK LİGİ)
Mahalli Ligde büyük bir heyecanla takımlarını kuran ve üstelik her maçını farklı kazanan takımların menajerleri, Mahalli Ligin aslında Football Tycoon oyununu tanımak ve takımınızdaki oyuncuları geliştirmek için oluşturulmuş bir Hazırlık Ligi veya Başlangıç Ligi olduğunu unutmamalıdırlar.

Zaten dikkat ederseniz tüm liglerde Grup Numarası varken Mahalli Liglerde binlerce grup olmasına rağmen grup numarası yoktur. Esas oyun, Amatör Lige çıkınca başlamaktadır.

Mahalli Lig’den sadece ve sadece Amatör Lige çıkış yapabilirsiniz (17 maçın 17sini de kazanmış ve +250 averaj yapmış olsanız bile). Mahalli Ligdeki grubunuzu kaçıncı sırada ve kaç puanla bitirirseniz bitirin, mutlaka ve mutlaka bir sonraki sezon Amatör Ligde yer alacaksınız. Mahalli Ligde toplayacağınız puan, takımınızın Amatör Ligde kaçıncı grupta yer alacağını belirler. Ancak toplayabileceğiniz maksimum puan olan 51 puanla Mahalli Ligi bitirseniz bile Amatör Liglerin son gruplarında yer alacaksınız. Dolayısıyla Mahalli Ligde ne kadar çok puan toplarsanız Amatör Ligden 3.Lige çıkmak için koşacağınız uzun maratonu bir nebze de olsa kısaltmış olursunuz.

© Copyright
2008-2018
football-tycoon.org

07 Ağu 2008, 14:23
Profile bak
Beşiktaşlı

Kullanıcı avatarı

En son Karhan Marcal tarafından, 10 Eyl 2008, 13:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

08 Ağu 2008, 00:44
Profile bak
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

Tuttuğu Takım: Beşiktaş
FT Takım Adı: marinaspor
Sevgili Zhetan geniş açıklama için teşekkürler..
Ve bu anlatımı NTV yerine Zhetan isimli kullanıcının tamamen kendi çabasıyla keşfedipte açıklaması bence NTV adına bir utançdır..
Adamlar resmen oyunu açtılar ve kaçtılar kimse ilgilenmiyor NTV ' den

08 Ağu 2008, 00:55
Profile bak
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

Tuttuğu Takım: Beşiktaş
FT Takım Adı: marinaspor
Bişey daha 5 sezon sonunda ligler sıfırlanacakmı dersin? şu "Soccer Manager" oyununda böyle bir durum varmıydı ?
Çünkü ufak bir hesaplama yaptım 2.856. gruptayım ve geri kalan (bu sezon dahil) 3 sezonda 17 de 17 yapsam bile 3. lige çıkacağımı pek sanmıyorum, ayrıca çok saçma bir sistem yapmışlar 1 sezon bile sonradan başlayanların kazanma şansı hiç yok.. Acil yeniden düzenlenmeli

08 Ağu 2008, 01:12
Profile bak
Ultra

Kullanıcı avatarı

Efsane

İleti Re:
massaro yazdı:
Bişey daha 5 sezon sonunda ligler sıfırlanacakmı dersin? şu "Soccer Manager" oyununda böyle bir durum varmıydı ?
Çünkü ufak bir hesaplama yaptım 2.856. gruptayım ve geri kalan (bu sezon dahil) 3 sezonda 17 de 17 yapsam bile 3. lige çıkacağımı pek sanmıyorum, ayrıca çok saçma bir sistem yapmışlar 1 sezon bile sonradan başlayanların kazanma şansı hiç yok.. Acil yeniden düzenlenmeli

5 sezon sonra sıfırlama diye bir şey olmayacaktır. Orijinal versiyonda şu an 31.sezondayız...

11 Ağu 2008, 21:15
Profile bak
Katılımcı Üye

Kullanıcı avatarı

Efsane

Tuttuğu Takım: Galatasaray
Reset felan olabilir ama oyunda , 5. sezondan sonra tekrar herkes mahalli lige lige gibisinden.

11 Ağu 2008, 21:34
Profile bak
Ultra

Kullanıcı avatarı

Efsane

İleti Re:
GoldenLotus yazdı:
Reset felan olabilir ama oyunda , 5. sezondan sonra tekrar herkes mahalli lige lige gibisinden.

öyle olursa oyunun hiç bir zevki kalmaz bence... o zaman amatör ligdeki binlerce oyuncu 5 sezonun bitmesini bekler yeni bir şans elde etmek için ve her seferinde sadece 1.lig ve 2.lig takımları oynamaya devam eder... kısırdöngü şeklinde devam eder gider ve oynayan sayısında ciddi azalma olur...

ama %99,9 oyun devam edecek sıfırama olmadan...

11 Ağu 2008, 21:38
Profile bak
Katılımcı Üye

Kullanıcı avatarı

Efsane

Reset olmassa yaptığım hesaplamalara göre 10 sezon sonra 1.ligte olma şansım var :)

11 Ağu 2008, 22:27
Profile bak
Beşiktaşlı

Kullanıcı avatarı

En son Karhan Marcal tarafından, 10 Eyl 2008, 13:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

11 Ağu 2008, 22:35
Profile bak
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

FT Takım Adı: FC galatasaray
arkadaslar eger oyun 5. sezon sonunda sıfırlanmassa amator ılk 25 grup harıcındekı butun takımlar oyunu bıraksın bosuna kasmamıza gerek yok.sıfırlanmaması cok sacma olur oyuna 1 sezon gec baslayan adamın gunahı ne? gormemıs duymamıstır oyundan zevk alınması ıcın oduller dagıtıldıktan sonra kesınlıkle sıfırlanmalıdır dusunsene bı ben amator lıgdeyım 1. 2. ve 3. lıgtekı takımların spronsor gelırlerıne bak benımkıne bak taraftar sayılarına bak benımkıne bak bız parayı sadece stad yapımında kullanıyoruz adamlar oyuncu da alabılıyor ve tdp onlara kalıor bız amatordekıler sıttın sene 1 mılyon ytl ye adam alamayız 1. ve 2. lıgdekıler 1 mılyon ytl ye para demıolar yanı 5 sezon sonuna kadar arada ucurumlar olacak sıttın sene amatorden 1 veya 2 takım harıc 1. 2. ve 3. lıg yuzunu hayatta goremezler solıyım

12 Ağu 2008, 12:19
Profile bak
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

FT Takım Adı: FC galatasaray
adamlar parayla adam alıp tdp yı baska seylere kullanırken bız tdp ıle adam alıorz kafadan kaybedıyoruz.

12 Ağu 2008, 12:24
Profile bak
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

FT Takım Adı: sui.azbuz.com

12 Ağu 2008, 13:13
Profile bak WWW
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

İleti Re:
Karhan Marcal yazdı:
benim bu sistemde anlamadığım bir nokta var,
yani şimdi hesapladığımızda bu sistemde 51 puanla lider olan bir takım 10 da ekstra puanla 61 puan elde eder,amatör gruplar arası puan farkı 0.2 olduğuna göre maksimum bir takımın yapabileceği sıçrama 305 gruptur,
ancak bazı istatistiklere gözüm çarpınca bir şeyi farkettim ki,bu nasıl oldu demekten alamadım kendimi.
geçen sezon amatör grup 2.735. gruptaki bir takımın 29 puanla ligi 9.sırada bitirmesine rağmen 2.389. gruba yükseldiğini gördüm.
yani bu sıçrama (346 grup birden sıçrama olayı ) nasıl mümkün olabiliyor ben bunu anlayamadım,bunu bilen biri açıklasın ?

hesabini silen bir dolu kullanici ve botlarin aradan cikmasiyla mumkun oluyor.

12 Ağu 2008, 16:27
Profile bak
Beşiktaşlı

Kullanıcı avatarı

İleti Re: Re:
...................

En son Karhan Marcal tarafından, 10 Eyl 2008, 13:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

12 Ağu 2008, 16:51
Profile bak
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

FT Takım Adı: Obareyspor
FT Ligi: 4. Lig
Grup: 4
İleti Re: Re:
Karhan Marcal yazdı:
myretnas yazdı:
Karhan Marcal yazdı:
benim bu sistemde anlamadığım bir nokta var,
yani şimdi hesapladığımızda bu sistemde 51 puanla lider olan bir takım 10 da ekstra puanla 61 puan elde eder,amatör gruplar arası puan farkı 0.2 olduğuna göre maksimum bir takımın yapabileceği sıçrama 305 gruptur,
ancak bazı istatistiklere gözüm çarpınca bir şeyi farkettim ki,bu nasıl oldu demekten alamadım kendimi.
geçen sezon amatör grup 2.735. gruptaki bir takımın 29 puanla ligi 9.sırada bitirmesine rağmen 2.389. gruba yükseldiğini gördüm.
yani bu sıçrama (346 grup birden sıçrama olayı ) nasıl mümkün olabiliyor ben bunu anlayamadım,bunu bilen biri açıklasın ?

hesabini silen bir dolu kullanici ve botlarin aradan cikmasiyla mumkun oluyor.

yani botlar artık aradan çıkıyor diyorsun.
hımmm... o zaman bayağı bir bot temizleme yapılmış,çünkü 9. olan bile 346 grup atlayabilmiş :)

Hesap silme ve aktif olmayan oyuncuları temizleme gibi nedenlerden olduğunu tahmin ediyroum.

12 Ağu 2008, 17:07
Profile bak WWW
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

FT Takım Adı: ƒ.c şεммø
bu sisteme gore hiç yenilmeden kazansak bile zarzor çıkarııs bir ust lige :D

12 Ağu 2008, 20:45
Profile bak
Uzman

Kullanıcı avatarı

Altın Karma

FT Takım Adı: FENERBAHÇE
FT Ligi: 5. Lig
Grup: 395
zhetan; tek kelimeyle süper bir paylaşımda bulunmuşsun. sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. hakikaten forumda onlarca konu arasında en faydalı bilgiyi bu konuda öğrenmiş oldum. Bu arada NTV gibi bir büyük ve kurumsallaşmış bir şirkette senin bu yaptığından sonra utanıp yerine otursun. Sana içtenlikle tekrar teşekkür ederim.

13 Ağu 2008, 01:48
Profile bak WWW
Ultra

Kullanıcı avatarı

Efsane

İleti Re:
BARRICHELLO yazdı:
zhetan; tek kelimeyle süper bir paylaşımda bulunmuşsun. sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. hakikaten forumda onlarca konu arasında en faydalı bilgiyi bu konuda öğrenmiş oldum. Bu arada NTV gibi bir büyük ve kurumsallaşmış bir şirkette senin bu yaptığından sonra utanıp yerine otursun. Sana içtenlikle tekrar teşekkür ederim.

Teşekkür ederim Barrichello... bu sistemi öğrenmemizde en önemli pay "Obareymiydi" adlı üyemize ait aslında... Öğrenmiş olduğu bu puanlama yönteminden bize tam zamanında bahsetti (Böylece 2.Sezon bitiminde bu sistemi test etme şansımız oldu). Bana da bu hesaplamaları ve katsayıları bir tablo haline getirmek, mümkün olduğunca çok örnek hesaplamalarla birlikte bir çeşit bülten gibi bir yazı hazırlamak kaldı...

13 Ağu 2008, 22:08
Profile bak
Uzman

Kullanıcı avatarı

Altın Karma

FT Takım Adı: FENERBAHÇE
FT Ligi: 5. Lig
Grup: 395
o zaman Obareymiydi arkadaşımızında hakkını yemiyeyim, bilmiyordum onun böyle bir katkıda bulunduğunu. ona da teşekkürler...

14 Ağu 2008, 17:10
Profile bak WWW
Yeni Üye

Kullanıcı avatarı

FT Takım Adı: Samiköy BBLD
Grup: 3750
beler bu oyun sadece 5 sezon mu surecek bi arkadasım soledide ins ole diildir

15 Ağu 2008, 21:05
Profile bak
Önceki iletileri göster:  Sıralama